Főmenü
Főmenü
Bemutatkozás
Elérhetőségek
Vezetőség
"Bodroghy Műhely"
Tevékenységek
Tagok
Cikkek
Médiatár
Újdonságok
Közlemények
Új tagjaink
 
A Bodroghy alternatíva PDF Nyomtatás Email

Miért éppen a Bodroghy iskola?

 

Ez nem kérdés! –válaszolná minden olyan grafológus, akinek megadatott, hogy személyesen Bodroghy Pétertõl tanulhatta az íráselemzés rejtelmeit. Számunkra az Õ neve és tudása eggyé vált a bölcsesség fogalmával. Bölcs volt a grafológiához, bölcs volt az élethez és elég bölcs volt ahhoz, hogy lássa, öncélú tudáson, nincs áldás. Megfogadva Hamvas Béla szavait –„Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, oszd meg.” – nem csupán tudásának legmélyét adta át tanítványainak, hanem élettapasztalatát is, ezzel segítve megérteni a személyiség és a kézírás, mint spontán cselekvésfolyamat összefüggéseit. Igazi mester volt, s nekünk tanítványoknak egyetlen célunk, hogy továbbörökítsük azt a folyamatos érdeklõdéssel fûszerezett, határokat nem ismerõ, ám a gyakorlatban gördülékenyen alkalmazható tudást és filozófiát, amit képviselt.

  • A Bodroghy iskola az oknyomozó grafológia szemléletét követve nem elégszik meg az írásban szereplõ jelek feltárásával és értelmezésével, hanem a jelentéstartalom mögötti okokat is kutatja.
  • A Bodroghy tanítás olyan szimbólumrendszerre épül, ami tökéletesen beépíthetõ a gyakorlati alkalmazásba. Nem véletlen, hogy a mai napig elsõsorban a Bodroghy irányzat növendékeibõl kerülnek ki a legjobban analizáló szakemberek, akik tudása nem reked meg elméleti síkon.
  • Mivel Bodroghy Péter volt a szexualitásra vonatkozó grafológiai jelek felismerésének és megfejtésétnek Atyja, így iskolájában ez a terület kiemelt figyelmet kap az oktatás során, csakúgy, mint az egészségügyi jelek, melyek felfedezésének jelentõs része, szintén mesterünk nevéhez fûzõdik. 

 

A Bodroghy iskola követendõ szemléletet és használható tudást kínál tanulóinak!

 

Sziebig Timea

 
< Előző   Következő >